Logo AtPresent

Teamcoaching

Training en coaching voor managers die met hun team (nog) betere resultaten willen behalen en waarde hechten aan een goede werksfeer.

Waarom teamcoaching en teamtraining

Sommige teams halen topresultaten en andere teams komen niet verder dan ‘zozo’. Spanningen in een team worden vaak zichtbaar bij veranderingen en kunnen dan leiden tot onwerkbare relaties en tegenvallende prestaties. Jouw optreden en sturing bepalen in hoge mate hoe je teamleden (samen)werken. Die verantwoordelijkheid valt sommige managers zwaar en maakt ze onzeker.

Samen met je team

Teamcoaching helpt jou om een betere manager te worden. Tijdens deze sessies ondersteun ik jou als manager in je leidinggevende en coachende rol. Zo kan de kracht van jouw team maximaal tot bloei komen.

Dit mag je verwachten van teamtraining en teamcoaching

Je coacht je team naar een gezamenlijk doel. Ieder teamlid zit precies op die plek waar zijn of haar kwaliteiten het beste tot hun recht komen. De teamleden kennen en waarderen elkaar, en communiceren op een positieve manier. Eventuele misverstanden of spanningen lossen ze zelf op. Dat maakt dat het team beter samenwerkt en ook uitstekende resultaten behaalt.

Voorbeelden van thema ’s waaraan ik met mijn klanten heb gewerkt:

  • Je beschikt over een team met louter getalenteerde professionals. Als die eens goed zouden samenwerken! Een enkeling bederft echter de sfeer waardoor de energie van de andere teamleden weglekt. Wat kun jij doen om een positieve en creatieve samenwerking te creëren?
  • Sommige medewerkers in je team voeren vaak de boventoon. Andere worden daardoor buitengesloten en hebben het gevoel dat ze gepasseerd worden bij de leukere functies en projecten. Hoe krijg jij iedereen in je team op de juiste plaats?
  • De directie kondigt een grote verandering af die ook jou en je team of afdeling zal raken. Krijg jij iedereen mee (dus ook de dwarsliggers)?
  • Je staat met je team voor een groot project. De samenwerking laat echter te wensen over. Het lukt je niet de oorzaak te achterhalen en dat maakt je onzeker. Hoe zorg je ervoor dat de teamleden zelf hun problemen oplossen?

Meer informatie

Wellicht speelt er in jouw team iets anders. Goed mogelijk, geen bedrijf, team of manager is immers hetzelfde. Als dat zo is, laat me dat vooral weten! Ik overleg graag met je hoe we de coaching exact op maat voor jullie kunnen maken. Neem contact op via of bel naar
0031 6 2509 6639.