Logo AtPresent

Leiderschapscoaching

Training en coaching voor managers die invloedrijke leiders willen worden

Waarom leiderschapscoaching

Sommige managers hebben het gevoel dat ze voortdurend tekortschieten. Ze ondervinden druk vanuit hun omgeving om te presteren. Maar ze slagen er niet volledig  in hun talenten over het voetlicht te brengen en te bereiken wat ze willen. Andere managers voelen zich niet thuis op hun huidige plek. Ze zijn bang om een verkeerde stap te zetten en blijven daardoor zitten waar ze (niet willen) zitten.

Managers kunnen het verschil maken

Managen is meer dan de waan van de dag het hoofd proberen te bieden. Wanneer je als manager veranderingen teweeg wilt brengen en je mensen daarin wilt meenemen, is het belangrijk dat je weet te ‘leiden’. Dat betekent leiderschap tonen aan anderen èn aan jezelf. Alleen dan kun je echt het verschil maken.

Jouw manier van leidinggeven wordt mede bepaald door je persoonlijke bagage. Die drukt ook een stempel op hoe je met anderen omgaat en bepaalt of je erin slaagt hen te motiveren. Zelfkennis en zelfreflectie zijn daarmee onontbeerlijk voor goede leiders.

Dit mag je als resultaat verwachten van leiderschapscoaching

Je kunt je beter concentreren op je rol als leidende manager. Je kent je sterke en zwakke punten en stemt je managementstijl daarop af. Je persoonlijke thema ‘s heb je geïntegreerd in je leven. Je inspireert en coacht je medewerkers. Zowel binnen als buiten de afdeling of organisatie vergroot je jouw invloed.

Voorbeelden van thema ’s waaraan ik met mijn klanten heb gewerkt:

  • Je ervaart dat werk/privé uit balans is. Hoe waak je ervoor dat je privézaken meeneemt naar je werk, of andersom?
  • Je bent genoodzaakt slecht nieuws te brengen. Hoe doe je dat zorgvuldig zodat de relaties goed werkbaar blijven? En wat doe je wanneer een medewerker tegengas geeft?
  • Je vindt het moeilijk om je medewerkers te complimenteren voor een geleverde prestatie. Hoe toon je oprecht belangstelling, zonder je eigen persoonlijkheid geweld aan te doen?
  • Je wilt je mensen veel meer betrekken bij de ontwikkeling van het beleid. Hoe motiveer je hen en hoe pak je dat aan zodat de professionals in je team er plezier in krijgen?
  • Je bent al weer heel wat jaren manager van deze afdeling. Hoe kom je erachter of het tijd is voor iets anders?
  • Je wilt iedereen tevreden stellen en zegt nooit ‘nee’. Hoe kom jij voorbij het punt dat je door iedereen aardig gevonden wilt worden? Hoe word je dus een echte leider?

Meer informatie

Wellicht speelt er bij jou iets anders. Goed mogelijk, geen manager is immers hetzelfde. Als dat zo is, laat me dat vooral weten! Ik overleg graag met je hoe we de coaching exact op maat voor jou kunnen maken. Neem contact op via of bel naar 0031 6 2509 6639.