Logo AtPresent

Van trainer tot teamcoach

Geplaatst in TvOO-2015, Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties, nr.2

TVOO-2015-02-16-1Heb jij ook wel eens de vraag gehad van een organisatie om ‘een leerzame, maar ook gezellige dag te organiseren waarop samenwerken centraal staat’? In plaats van een groep, die speciaal is samengesteld om een vaardigheid of houding aan te leren, gaat het nu om een bestaand team. Een team met collega’s en een leidinggevende, die dagelijks en ook na het programma samenwerken.

Soms ligt aan de vraag van de organisatie nog een diepere vraag ten grondslag: de prestaties verbeteren, of ‘gedoe’ oplossen. Voor jou als trainer kan het aanlokkelijk zijn om zulke opdrachten aan te nemen, vanuit de gedachte dat je al jaren met groepen werkt. Dat roept de vraag op wat er nodig is om als trainer het speelveld van teamcoaching te betreden.

Lees het hele artikel in PDF formaat

Lees onze publicatie in het Tijdschrift voor Begeleidingskunde

Omslag-TvB-2015-01

Als teamcoaches ‘er geen vinger achter kunnen krijgen’ wat er in een team speelt, ligt het meestal niet aan de werkvormen, theorie of intuïtie. Door groepsinterventies op een effectieve manier te formuleren kunnen soms verrassende inzichten naar boven komen. Hoe minder voorkeur of afwijzing de teamcoach laat blijken, des te vrijer kunnen teamleden zich uiten. Waardevrije interventies doen hierbij recht aan ieders inbreng. Het Tijdschrift voor Begeleidingskunde publiceerde deze maand het artikel dat Marieke de Boer samen met Gonnie Kügel (www.gonniekugel.nl) heeft geschreven over deze waardevrije interventies: ‘Wat is er echt aan de hand in dit team? De kracht van een goed gekozen interventie’

http://www.tsvb.nl/artikel/14445/Wat-is-er-echt-aan-de-hand-in-dit-team-De-kracht-van-een-goed-gekozen-interventie

De rol van de stem in online coaching

Ben jij (team)coach of trainer en vinden jouw sessies ook online plaats? Misschien heb je wel ondervonden dat het ondanks de geografische en financiële voordelen van het online werken soms ook lastig is om een relatie op te bouwen door het ontbreken van face-to-face contact. In deze situatie moet je het vaak doen met minder non-verbale signalen, waardoor de rol van de stem belangrijker wordt. Door je stem op een gevarieerde manier te gebruiken kun je verbinding maken, energie brengen in een gesprek en warmte en begrip tonen. Hoe? Marieke de Boer vertelt erover in het interview dat Jude Tavanyar met haar had voor ICF Coaching World magazine. Het artikel Lost in Cyberspace dat Jude schreef, geeft daarnaast nog een aantal concrete handvaten voor het opbouwen van een relatie in online coaching. Zowel het interview als het artikel zijn in het Engels.

Artikel: Lost in Cyberspace?Jude Tavanyar

Jude Tavanyar is een coach, trainer, schrijver en psychotherapeut die sinds 1996 wereldwijd met senior leiders werkt. Ze is associate van Nomadic International Business Psychology, dat virtuele en face-to-face training en coaching aanbiedt op het gebied van leiderschap en virtueel faciliteren.

Daar gaan we weer! Hoe help je een team de druk op te lossen?

De teambijeenkomst heeft een flitsende start gehad. De teamleden zijn goed op elkaar ingespeeld, nemen beslissingen en de sfeer is goed. Dan maakt Ronald vanuit het niets een cynische opmerking. En nog een. Marleen en Joris rollen met hun ogen en zeggen niets. Theo verzucht: “Daar gaan we weer.” De rest van het team lijkt de opmerking van Ronald niet te horen. Het gesprek verloopt hierna minder geanimeerd. Ook op een volgende ondermijnende opmerking van Ronald wordt niet openlijk gereageerd. Je besluit het proces een moment stil te leggen. Wat ga je doen?

We bespreken hieronder twee haast tegenovergestelde keuzemogelijkheden: sturen of juist op je handen blijven zitten.

Maar de twee keuzes hebben wel een ding gemeen: als teamcoach kijk je altijd naar het team als geheel en niet alleen naar degene die lijkt te storen. Gedrag komt immers nooit uit de lucht vallen – er is altijd een omgeving waarin dat gedrag naar voren komt.

Lees verder op de website van Trends voor Trainers

Wil je meer weten over de opleiding  voor teamcoaches? Bekijk het programma en schrijf je in.

Hoe dicht zit jij op de groep?

Je begeleidt een team ervaren professionals. Een van de teamleden, Hans, lijkt zichzelf wel heel graag te horen spreken. Hij is lang aan het woord. Hij onderbreekt zijn collega ’s met regelmaat, vooral de jongeren. Ook als jij een interventie doet, geeft hij daar omstandig commentaar op.

groep
Je irritatie loopt op, terwijl de rest van het team schijnbaar geen last heeft van dit gedrag. Je ziet tenminste geen onvertogen blik.
Hoe ga jij hier mee om? Triggert Hans alleen jouw persoonlijke allergie of is het ook storend voor de groep? En hoe kun je dit onderscheid ter plekke maken?

Lees verder op de website van Trends voor Trainers

Wil je meer weten over de opleiding  voor teamcoaches? Bekijk het programma en schrijf je in.